Op de locatie van de Udense Jeu de Bouleclub PLOP werd afgelopen zondag het 36e Peerke Verschiet Toernooi gespeeld. In het kader van het 40-jarig bestaan van de vereniging was er naast het toernooi voor wedstrijdspelers ook een jubileum invitatie toernooi georganiseerd.

Maar liefst 32 doublets waren hier voor uitgenodigd en de deelnemers waren bijna allemaal boulers die vroeger of lid waren geweest van PLOP, of op een andere manier betrokken waren geweest bij de club. Voor het Peerke Verschiet Toernooi hadden zich 62 doublets opgegeven. Dat is de laatste jaren niet meer voorgekomen. In het gehele land loopt de animo voor toernooien sterk terug, doch voor Peerke komt men graag naar Uden. Al is het alleen maar nu de ceremonie rond de zegening van de boules mee te beleven. De deelnemers van het hoofdtoernooi kwamen uit alle delen van het land en er waren zelfs boulers die in de Nederlandse selectie spelen, zodat het niveau zeer hoog was.

Bij 200 deelnemers moesten er maar liefst 600 boules gezegend worden. De pastoor die al jaren zijn plicht doet bij PLOP kon vanwege fysieke ongemakken niet komen, maar zijn vervanger deed niet voor hem onder. Nadat alle boules waren gezegend en men verzekerd was voor minstens een jaar van een extra dosis geluk, ontvingen alle aanwezigen een handje extra Ujese Zwarte. Die werden uitgedeeld door de kersenkoningin en haar hofdames. Hierna konden de deelnemers beginnen aan de wedstrijden. Na een lange dag werd rond 18.30 begonnen aan de prijsuitreiking.

Bron: Kliknieuws di 9 juli 2019