UDEN | Het eerste team van jeu de Boulevereniging PLOP heeft afgelopen zaterdag in Best tegen Amite een goed resultaat behaald.

De eerste ronde speelden de 3 doublet teams en het resultaat was toen nog zeer teleurstellend. Het was meteen goed mis want binnen zeer korte tijd verloor het PLOP doublet met 13-2 en dat was een reden voor de captain om direct hard in te grijpen en in het team een wissel toe te passen, dat uiteindelijk de juiste beslissing bleek te zijn.

Omdat zowel PLOP als AMITE de overige 2 partijen wisten te winnen werd met een 2-1 achterstand begonnen aan de tweede ronde, waarin de triplets moesten aantreden. Deze beide partijen werden zeer overtuigend door PLOP gewonnen en was de stand ( 3-3) weer recht getrokken. De beslissing moest dus in de laatste speelronde vallen en dat zorgde voor de nodige stress. Het was nu maar de vraag, wie daar het beste mee om kon gaan. De thuisspelende ploeg had daar ogenschijnlijk minder moeite mee dan PLOP want zij wonnen de eerste 2 partijen vrijwel moeiteloos zodat met nog 1 partij te spelen PLOP tegen een 4-3 achterstand aankeek.

Het team begon niet sterk en keek al gauw tegen een achterstand aan zodat voor het ergste werd gevreesd, doch het team bleek over een enorme veerkracht te beschikken en wist met bij vlagen prima spel de tegenstander te overklassen en wonnen deze partij dan ook volkomen verdiend met 13-6. De eindstand van 4-4 was bereikt en hier konden beide teams vrede mee hebben.

Bron: Kliknieuws di 8 oktober 2019