Met deze kreet, beste leden van Plop open ik deze bijdrage. Waarom zo heftig zullen jullie je afvragen.

Welnu, het is niet niks dat de Coronacrisis zich voortsleept en almaar opnieuw erger dreigt te worden. Naar het zich laat aanzien zijn we daar voorlopig niet van af. Bovendien worden we de
laatste tijd overvallen door een hittegolf. En niet zomaar een paar dagen, maar wekenlang. Die twee verschijnselen alleen al maken het voor de hand liggend en begrijpelijk dat de belangstelling voor de huidige speelmogelijkheden bij ons clublokaal sober is te noemen. Normaal gesproken zou een partij boelen voor de leden, die niet op vakantie gaan, een uitgelezen kans bieden om met elkaar ontspannen van hun sporthobby te genieten en elkaar te ontmoeten. Nu wordt daar een dikke streep doorgehaald. Maar…ondanks de vervelende situatie hebben wij toernooiactiviteiten op de kalender gezet, die voor hun die dat graag willen, mogelijkheden bieden. Jullie kunnen onder meer op onze site en natuurlijk ook in de kantine de aankondigingen lezen van het Thuisblijverstoernooi op woensdag 19 augustus om 12.00 uur en van het Bavariatoernooi op zondag 30 augustus.

Voor het laatstgenoemde toernooi kunnen jullie inschrijven per computer. Voor het thuisblijverstoernooi hangen de inschrijflijsten in de kantine. Een inschrijftelefoontje naar een van de bestuursleden kan ook een oplossing zijn. Ondanks alle misère zou het heel plezierig zijn als er een ruime inschrijving zal zijn voor beide toernooien, maar vooral voor het thuisblijverstoernooi speciaal voor onze leden. Ik wil jullie daarvoor namens het bestuur ook echt aansporen. Laat het hoofd niet hangen en voorkom dat onze club wegzakt. Als we ons aan de strikte regels houden wat betreft afstand en hygiëne kunnen we een mooi toernooi hebben met een hoopvolle blik op de toekomst.

Dus: schrijf je in en DOE MEE. Ik hoop velen van jullie aan te treffen.

Hans van de Wijdeven