Beste Plopleden,

Zoals jullie bekend is, zat het in de planning om op zondag 30 augustus op onze clublocatie het Bavariatoernooi plaats te laten vinden. Zat, want het gaat niet door.

Er waren meer dan genoeg inschrijvingen, maar na lang wikken en wegen heeft het bestuur in overleg met de TWC, die de feitelijke organisator is, besloten om het toernooi af te gelasten, omdat we er grote twijfels aan hadden of de organisatie ervan veilig zou kunnen plaatshebben binnen de kaders van de geldende coronavoorschriften.
Ons eigen Thuisblijverstoernooi verliep vrijwel zonder rimpeling, maar een toernooi met tussen de 80 en 100 deelnemers is toch andere koek. Hoewel we een uitstekende accommodatie hebben, is het vrijwel onmogelijk om de zaak zo in te richten dat aan de 1.5 meter afstand kan worden voldaan. Het regelen van de bar en keuken geeft onoverkomelijke problemen. En zeker als het die dag zou regenen, is binnen schuilen in de kantine en de zalen niet te doen zonder onvermijdelijke “verkeersproblemen”.

Het zal een tegenvaller zijn voor de Bond, die natuurlijk alles op alles zet om toernooien en de Nationale Competitie overeind te houden. Wij echter hebben gemeend de belangen en de veiligheid van onze leden op de eerste plaats te moeten stellen en dus de coronagevaren zoveel als mogelijk te voorkomen. Wel zullen we ons inspannen om toernooien voor de eigen club te arrangeren om het clubvuur brandend te ik houden. Jammer voor alle voorbereidingen, maar we hopen bij jullie enig begrip te ontmoeten.

Groet.
Hans van de Wijdeven.