Filips II, koning van Spanje en heerser over zo goed als heel Europa, regeerde zijn rijk vanuit zijn bed in het Escorial waar hij ziek te neer lag, maar toch alle bestuurstouwtjes in handen hield. Zo voel ik me ook een beetje terwijl ik in Frankrijk verblijf houd op mijn zeer eenvoudige landgoed tot 6 juli aanstaande. Ik zal dus helaas niet kunnen deelnemen aan het Peerke Verschiet toernooi, maar dat zal ook zonder mijn aanwezigheid ongetwijfeld tot grote successen leiden. Dat wens ik jullie allen, die wel deelnemen in elk geval van harte toe.

Het is zover. Corona is voldoende naar de achtergrond verdreven om weer op de traditionele manier een toernooi te organiseren. Bescheiden, dat wel. Voorheen was het een groot open toernooi met veel deelnemers van buiten. Nu is het nog alleen voor onze leden, maar we hopen op betere tijden. Er hebben zich tenminste 50 leden als deelnemer ingeschreven en die kunnen verwachten te worden ontvangen met koffie /thee en een kleine versnapering. Ook verderop zal aan een hapje worden gedacht waarvoor medeleden en organisatoren zich extra zullen inspannen. Er zullen bescheiden prijsjes worden uitgereikt. Laat het alstublieft goed weer zijn, want ons eerste vrij toernooi mag niet in het water vallen.

In de laatste bestuursvergadering is het besluit gevallen om de kantine voortaan om 23.00 uur te sluiten in plaats van om 23.30 uur. De nachtbrakers zullen daarmee helaas rekening moeten houden en het barpersoneel kan iets eerder de rekening opmaken. Het bestuur vraagt daarvoor begrip, ook al omdat het steeds moeilijker wordt om de barbezetting goed rond te krijgen met eigen mensen.

Ik stuur deze mededeling aan jullie niet vanuit mijn bed, maar het scheelt niet veel, want voor de verzending moet ik eerst naar het café in Charroux, omdat mijn kleine kasteel hier verstoken is van internet en dus van wifi en van televisie. Wel zo rustig eigenlijk en daarvoor heb je dan ook vakantie. Ik wens jullie allemaal een leuk en succesvol Peerke en hoop je spoedig allemaal in een opperbeste stemming weer in Uden te ontmoeten.

Salut.
Hans van de Wijdeven.